BVA Youth GroupBVA Youth Group

Onze speeldagen zijn op de dinsdagen en donderdagen en wij spelen in sporthal de Pijp. Ons seizoen start in September en eindigt in Juni de jaar erop. In de zomerperiode hebben wij een aantal speeldagen (zomerbadminton), hierover zullen jullie middels een e-mail en de website worden geïnformeerd.

Speelschema:
DagJeugdVolwassenen
(>18 jaar)
Dinsdag18:00 – 19:3019:30 – 23:00
Donderdag19:00 – 20:0019:30 – 23:00

Praktische Informatie

Aan het begin en aan het einde van elk speelavond, is het gebruikelijk dat de spelers helpen bij het opzetten en verwijderen de badmintonnetten. De netten bevinden zich in de "BVA kast", terwijl de palen zich in de "sportuitrustingsruimte" bevinden. Plastic shuttles worden door de club ter beschikking gesteld. De speler die tijdens het vrijspelen met veren shuttles wil spelen, dient deze zelf mee te brengen. Onderstaande figuur geeft de zalen weer waar wij spelen.

Kaart Systeem

Tijdens de speelavonden kan het soms druk zijn om vrij te spelen. Dat is de reden dat wij gebruiken maken van een kaartsysteem op een whiteboard. Het bord wordt halen wij uit de “BVA kast” en zetten wij neer één van de beschikbare tafels, zie bovenstaande tekening. Elke 20 minuten (00:00, 00:20, 00:40) kunnen spelers middels een kaart een tijdslot reserveren van 20 minuten om één van de speelvelden te claimen. Zo kan er per speelveld vier kaartjes worden opgehangen om zodoende samen te spelen. Het whiteboard geeft je ook de gelegenheid om andere of juist nieuwe spelers te ontmoeten om zodoende samen te spelen.

Eén paar regels die helpen te verduidelijken hoe het werkt:

  • Als het jouw beurt is om te spelen, ga dan naar het baannummer en vraag de speler vriendelijk om te vertrekken;
  • Wanneer het tijd is, rondt je het punt af en verlaat je het speelveld. Het is niet wenselijk om door te spelen;
  • Je kan je kaart niet plaatsen voor het huidige tijdslot zodra het is begonnen.

Het is bijvoorbeeld 20:00 uur en je wordt zojuist verzocht om een speelveld te verlaten. Dan kan je niet je kaart ophangen voor de tijdslot van 20:00 – 20:20 waar net nieuwe mensen zijn gestart aan een spel. Plaats daarin plaats je kaart bij een speelveld met een volgende tijdslot.

Sportshal